Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (ECFS 2018)

15 Martie 2018

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2018) este organizată în perioada 15 - 16 martie 2018 la Brașov, la inițiativa Institutului de Studii Financiare, a Universității "Petru Maior" din Tîrgu Mureș, a Societății Române de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, a Universității "Transilvania" din Brașov și a Academiei de Studii Economice din București. Conferința se bucură de parteneriatul Universității de Vest din Timișoara, al Universității "Valahia" din Târgoviște și al Universității "Babeș - Bolyai" din Cluj Napoca, alături de cel oferit de Asociația Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE), de Asociația Centrul de Arbitraj și Mediere în Asigurări (ACAMA), de Institutul Național de Control Intern din România (INCIR) și de Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR).

Avansul tehnologic al ultimilor ani, schimbarea implicită a condițiilor de piață și interesul manifestat pentru protecția investitorilor, dacă vorbim de piața financiară, sau pentru asigurați, dacă ne referim la piața asigurărilor, sunt motivele care au stat la baza revoluției legislative europene în domeniul serviciilor financiare. Aplicarea din 25 mai 2018 a Regulamentului 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal se constituie într-o piatră de hotar în orice industrie care se adresează în mod nemijlocit și particularilor. Tot 2018 este anul de implementare a MIFID II / MIFIR, dar și a IDD.

Panelurile pe care le propun cele două zile de dezbateri teoretice și practice sunt dedicate identificării unor soluții adecvate pentru o tranziție lină, dar reușită, la noile standarde europene.

Organizatori:

  • Institutul de Studii Financiare, București;
  • Universitatea "Petru Maior", Tîrgu Mureș;
  • Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, Tîrgu Mureș;
  • Universitatea "Transilvania", Brașov;
  • Academia de Studii Economice, București.

Publicarea comunicărilor:
Lucrările științifice ce vor fi prezentate cu ocazia acestui eveniment vor fi transmise până în data de 28 februarie 2018, conform cerințelor de tehnoredactare. Lucrările vor fi redactate în limba română și vor fi însoțite de un rezumat al lucrării (în limba engleză), termeni cheie și clasificare JEL. Textul lucrării va fi scris înTimes New Roman, font 10, la o distanță de un rând. Folosirea diacriticelor este obligatorie. Informații suplimentare privind normele de tehnoredactare se regăsesc pe site-ul Revistei de Studii Financiare.
Cele mai relevante articole vor fi publicate, prin selecție, în Revista Economie Teoretică și Aplicată și în Revista de Studii Financiare. 
Pentru introducerea acestor lucrări în procesul de recenzare, versiunea lor finală va fi transmisă până în data de 31 martie 2018 prin e-mail, la adresa: ecfs@jus.ro.

Taxa de participare:
Taxa de participare la ECFS 2018 se poate achita până în data de 12 martie 2018, în cuantum diferențiat după cum urmează:
• 370 de lei / persoană pentru ambele zile ale Conferinței, sumă care include înregistrarea la eveniment, accesul la paneluri, pauzele de cafea și cina festivă.
• 230 de lei / persoană pentru ambele zile ale Conferinței, sumă care include înregistrarea la eveniment, accesul la paneluri și pauzele de cafea. 
• 140 de lei / persoană pentru o zi a Conferinței, sumă care include înregistrarea la eveniment, accesul la panelurile și pauzele de cafea dintr-una din zilele ECFS 2018, în funcție de opțiunea participantului.
Taxa de participare se achită în contul Societății Române de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private deschis la Libra Internet Bank, IBAN RO17 BREL 0002 0010 6313 0100. Este necesar ca transferul să aibă mențiunea "Taxă de participare la ECFS 2018". 
În cazul prezentării unei lucrări cu caracter științific, autorii nu vor achita taxă de participare. 
Participanții sunt responsabili pentru aspectele legate de transport și cazare, cheltuielile cu acestea nefiind incluse în taxa de participare.

 

Pentru detalii privind înscrierea la sesiunile ECFS 2018, vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefonic:

Telefoane:

- (+4)0766/433.102 - Alexandra DARMAZ GUZUN, responsabil parteneriat - cercetare, Institutul de Studii Financiare, București (Call for Papers);

- (+4)0758/491.984 - Andreea PETRACHE, responsabil evenimente, Institutul de Studii Financiare, București;

- (+4)0751/109.049 - Daniela MICU, director executiv, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, Tîrgu Mureș.

E-mail: ecfs@jus.ro

 

A avut loc cea de-a doua ediție a Conferinței Europene a Serviciilor Financiare (ECFS 2018)

A doua ediție a Conferinței Europene a Serviciilor Financiare (ECFS 2018) s-a desfășurat la Brașov în perioad...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Conferința "Siguranta rutiera - un deziderat realizabil" - subiecte dezbătute

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) au orga...vezi tot

Tact

Luni, 5 martie 2018 are loc Conferința "Siguranta rutiera - un deziderat realizabil"

Leonardo BADEA, Președintele ASF, și Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepreședinte, Sectorul Asigurări - Reasigurări, ...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Anunț privind selecția specialiștilor pentru elaborarea Codului deontologic al specialistului constatare daune

Institutul de Studii Financiare (ISF), pornind de la atribuțiile sale statutare și urmărind permanent prin proiectele...vezi tot

Ectranz

Conferință ECFS 15-16 martie 2018

În perioada 15-16 martie 2018 va avea loc cea de-a doua Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European ...vezi tot

IMASIG Job-uri de la cele mai populare companii din România. Peste 60.000+ oferte în România și peste hotare. Un mod confortabil, rapid și gratuit de a-ți găsi un job.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și