Care au fost principalele subiecte dezbatute cu prilejul Conferintei ECFS 2017

24 Octombrie 2017

Institutul de Studii Financiare - ISF, Universitatea „Petru Maior” și Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Tîrgu-Mureș au organizat Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European Conference on Financial Services - ECFS 2017) în perioada 19-20 octombrie a.c., la Brașov.

Evenimentul, dedicat profesioniștilor din serviciile financiare, a fost susținut de Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Babeș - Bolyai” din Cluj-Napoca precum și de Asociația Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE) și de Asociația Centrul de Arbitraj și Mediere în Asigurări (ACAMA) din București.

Conferința Europeană a Serviciilor Financiare a cuprins opt paneluri de discuții divizate pe durata a două zile, fiind analizate mai multe subiecte de actualitate. Prima zi de dezbateri a debutat cu „Panelul de Protecția Datelor cu Caracter Personal”, în cadrul căruia reprezentanții companiilor de asigurări, ai companiilor de intermediere a asigurărilor, ai societăților de investiții financiare și ai mediului academic au discutat aspecte practice legate de pașii necesari în asigurarea conformității cu GDPR, rolul și calificările poziției de DPO.

Speakerii din cadrul panelului „Soluționarea Alternativă a Litigiilor” au surprins principalele forme de soluționare, ținând cont de avantajele fiecăreia - conciliere, arbitraj și mediere. La finalul primei zile, panelul „Provocări în activitatea de intermediere în asigurări”, organizat cu sprijinul PRBAR, a surprins câteva din temele actuale - propuneri concentrate de îmbunătățire a gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuințe, mecanismul de decontare directă în asigurarea RCA, proiectul PRBAR Academy precum și Școala de Vară 2018 organizată în parteneriat cu ISF – PRBAR.

În cea de-a doua zi a Conferinței ECFS, în „Panelul de asigurări de riscuri cibernetice și de pierderi financiare” au fost prezentate riscuri considerate exotice, de nișă, dar din ce în ce mai utile. În paralel, s-a desfășurat Panelul destinat emitenților de valori mobiliare, în cadrul căruia au fost menționate aspecte legate de prevenirea practicilor abuzive precum și raportări financiare necesare a fi intocmite de entitățile responsabile.

De asemenea, cu prilejul panelului „Dreptul Serviciilor Financiare”, au fost aduse în discuție securitatea națională, aspecte privind negocierea contractelor, dar și educația financiară, materie care ar trebui introdusa în programa școlară încă din perioada claselor primare. „Panelul de Asigurări de Viață și Pensii Private” a închis Conferința Europeană a Serviciilor Financiare, aducând în discuție alternative pe care angajatorii le pot oferi propriului personal pentru a crește loialitatea acestora: asigurări de sănătate și/sau pensii private.

Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului a avut loc și lansarea cărții ”Protecția datelor cu caracter personal”, realizată de Irina ALEXE, Nicolae-Dragos PLOESTEANU și Daniel-Mihail SANDRU.

 

Anunț privind selecția specialiștilor pentru elaborarea Codului deontologic al specialistului constatare daune

Institutul de Studii Financiare (ISF), pornind de la atribuțiile sale statutare și urmărind permanent prin proiectele...vezi tot

Revista de Studii Financiare

Conferință ECFS 15-16 martie 2018

În perioada 15-16 martie 2018 va avea loc cea de-a doua Conferința Europeană a Serviciilor Financiare (European ...vezi tot

Tact

Sesiuni certificare CII 2018 în România

Institutul de Studii Financiare (Centrul 706, București ), în calitate de centru internațional de examinare pent...vezi tot

ISF - Accredited Training Partner of CISI

Raportul privind stabilitatea financiară EIOPA - decembrie 2017

Perspectivele economice globale continuă să se îmbunătăţească, dar rămân multe provocări pentru asig...vezi tot

Ectranz

Conferința Internațională „Formarea Profesională Financiară azi și mâine” - subiecte dezbătute

Joi, 16 noiembrie  2017, a avut loc cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale “Formare profesiona...vezi tot

IMASIG Job-uri de la cele mai populare companii din România. Peste 60.000+ oferte în România și peste hotare. Un mod confortabil, rapid și gratuit de a-ți găsi un job.
 Newsletter ISF

Abonează-te acum pentru a primi ultimele noutăți. Suntem prezenți și pe rețelele de socializare și